La schi si spa in Valcea
Scris la 14 Februarie 2021 » Despre Calatorii » 0 comentarii

Pentru ca am fost de revelion si ne-a placut, pentru ca finii nostri ne-au facut cadou un voucer pentru Ziua indragostitilor la Complexul Cozia, pentru ca nu am  mai schiat din 2019, pentru ca mi-a placut pirtia de la Vidra unde am fost in 2014 si pentru ca trebuia sa probez casca de schi cadou de la colegii mei draguti, am plecat joi pe la 16 catre Rm. Vilcea.

Din cauza aglomeratiei de pe traseu si a pauzei de mici de la Dedulesti am ajuns la hotelul Oltul pe la 21. Cazarea este super, camera mare, mobilier nou, modern, dotari excelente, caldura.

Vineri la 7,20 plec spre pirtie, drumul este bun pina la Voinesa su 15 km dupa, apoi se stria, gropi, denivelari, dar practicabil. Ajung la la 9, pirtia are zapada, instalatia functioneaza, lume putina, vintul acceptabil. Este frig, jos la plecare -17, la statia de sus -20 iar la capatul de sus al teleschiului -25, imi ingheata chiar si gindurile asa ca o iau la vale si nu mai folosesc teleschiul. Inghet complet in 2 ore si ma bag in masina sa-mi revin, imi regfac si resursele cu un sendwich, cafea, apa. Plec la 13, mai mult nu ma tin puterile pentru prima zi, inca 1 1/2 ore pe drumul de intoarcere, apoi masa si o sedinta la centru SPA cu apa termala, in piscina interioara si exterioara ca sa folosim din plin resursele complexului.

A doua zi este tot frig dar soare, o zi excelenta pentru schi, nu mai bate vintul asa tare,dar e lume mai multa, oricum urcarea si coborirea nu dureaza mai mult de 25 min. Inghet din nou, imi revin in masina, plac iar la 13.30 dupa ce in ultima tura ma dau tare si cad de 2 ori pe gheata de sub zapada facuta cu tunurile. Dupa masa din nou baie si hotarim sa nu mai stam si duminca nici la schi nici la baie pentru ca este foarte aglomerat in statiune si pe drumuri fiind sarbatoare.

https://www.valceaturistica.ro/atractii-turistice-valcea/ski-resort-transalpina-voineasa/

https://www.booking.com/hotel/ro/complex-balnear-cozia-corp-caciulata.ro.html

 

 



0
« Articol mai nou Articol mai vechi »

Comentarii

Comentează:
Raportează abuz