In Covasna la hotel Caprioara
Scris la 07 Iulie 2021 » Despre Calatorii » 0 comentarii

Am primit cadou de la colegii mei un sfirsit de saptamina la hotelul Caprioara din Covasna, odihna si relaxare in complexul spa.

Drumul pina in oras din pacate nu are multe optiuni, cea mai scurta trece prin Buda Craciunesti, o portiune de 5 km neasfaltat, aflat in curs de amenajare, se lucreaza la pregatirea terasamentului. Apoi se continua pe Valea Buzaului prin Cislau-Patirlagele-Nehoiu, pe malul lacului Siriu spre Intorsura Buzaului. Am oprit pe merginea drumului la un izvor pina in Crasna, aici surpriza, un ursulet trecea stada la 50 m de masina, venea dinspre riu sa urce catre padure, mergea agale, au venit 2 masini care au oprit sa-i faca poze. Am continuat drumul pina la Petrom de la intrare in Intorsura, am facut dreapta spre Barcani cu speranta ca drumul va fi asfaltat, din nou surpriza, este tot cu macadam pe 8 km, prin padure, foarte virajat in urcare si apoi coborire catre Zagon, pacat de pisaj.

Covasna este un oras foarte curat, cu multe spatii verzi, flori, in parcul central este amenajat un pavilion in care a fost captat un izvor si lumea se aprovizioneaza cu apa minerala.

Simbata am plecat catre Comandau in speranta gasirii urmelor planului inclinat, din nou drum cu macadan pe 15 km, urcam prin padure, gasim in multe locuri portiuni din calea ferata a mocanitei care transporta lemn si oameni in munte. Este o localitate izolata, destul de mare, sint case si blocuri cu 2 etaje, vile pentru cazarea turistilor, lume multa pe strazile asfaltate, 2 masini de politie.

Duminica placam catre Focsani prin Tg.Secuiesc apoi Ojdula-Lepsa-Vidra un minunat peisaj si excelent drum, virajat, prin padure, cu pante si coboriri spectaculoase, foarte bun pentru motociclit.

 

Costuri: 200 Lei
Data evenimentului: 02 Iulie 2021
Kilometrajul mașinii: 500 km


0
« Articol mai nou Articol mai vechi »

Comentarii

Comentează:
Raportează abuz