27.07.2015 Cum mi-am luat eu permisul

Scris la 28 Iulie 2015 » 2 comentarii

 Simteam nevoia sa povestesc cuiva cum am obitnut dreptul legal de a conduce pe drumurile publice un autoturism, chiar daa nu am talent narativ o sa incerc sa va scriu cateva randuri din experienta mea si placuta si neplacuta ! 

 

 In primul rand NU va recomand scoala de soferi MIHBRAD, careau dat dovada de nesimtire si neprofesionalism ! Am ajuns la ei printr-o recomandare insa cu timpul s-a dovedit a nu fi asa ! Instructorul pe care l-am primit facea mai tot si nimic ! Ma invata sa conduc in acelasi timp ce el isi rezolva problemele ba a banca ba la scoala cu fetele ba la servici cu nevasta si tot asa....Pot sa spun ca daa nu eram mai incapatanat si nu meditam singur cu masina pe camp nu stiu ce s-ar fi ales cu mine ! Am facut scoala pe un opel astra G 1.6 Benzina...chin si cancer pe masina aceea dar intr-un final o invatasem si ma obijnuisem cu ea !

Pe 08.06.2015 am fost declarat admis la examenul teoretic in cadrul DRPCIV si mi-am sunat instructorul sa i comunic ca pe 17.06.2015 trebuie sa sustin examenul practic (traseul). Acesta mi-a recomandat la telefon sa mai facem 3 sedinte ca sa vada clar si tare ce pot si mi-a mai dat o bomba (pentru ca sincer chestia asta chiar nu aveam de a cine sa o stiu) cumc a trebuie sa inchiriez masina pentru traseu 150lei....face palm...

 Ne-am inteles, dansul a cerut modica suma de 100 lei pentru 3 sedinte a cate 2 ore. Ne-am intalnit pe data de 14 pentru prima sedinta cand mi-a si cerut sa i achit suma...ok am executat sedinta si seara cand trebuia sa il sun sa imi comunice la ce ora urmeaza sa ne vedem...shock...nu pot sa vin sunt plecat in cluj-napoca pana pe data de 20.06.2015 Clar neseriozitate maxima ! 

  Am trecu peste si m-am reprogramat la traseu, pe data de 27.07.2015 era ziua in care trebuia sa devin sofer cu acte in regula ! I-am comunicat dansului data si i-am specificat sa dea dovada de seriozitate de aceasta data ! Am continuat sedintele de condus cu el si la ultima sedinta imi mai da o palma (pentru ca intre timp opel-ul a fost avariat si trecuse cele 30 de zile) si anume ca nu poate participa la examen cu opelu si ca o sa trmita un instructor cu un golf 4 1.4 benzina !

Am zis fie...in ziua examenului ma prezint la teatrul masca de la parul bazilescu si imi aprind o tigare in asteptarea instructorului care nu isi facuse aparitia inca la locul de intalnire ! Apare si politia impart dosarele se face careu si fiecare isi striga candidatul, am fost ultimul din ultima serie....Am zis bun toate bune si rumoase pana aici dar unde este instructorul...Noroc ca am plecat cu telefonul la mine pentru ca aveam de gand sa il las acasa, si am fost sunat (pentru ca fix in acea zi am ramas fara minute)  de un amic, i-am spus sa sune acasa si sa ma sune...nu trec 5 minute si sunt sunat de catre mama, sfanta mama salvatoare, si i spun sa il sune pe instructor sa il intrebe cand are de gand sa apara omul cu pricina... Ca sa scurtez povestea, am fost acolo la 7:30 si intalnirea cu instructorul care defapt sa prezentat cu un golf 5 1.2 benzina a fost pe la 12;30 ! Am luat masina si m-am plimbat cu ea pe acolo ca sa vad cum sta treaba cu frana cu ambreiajul cu totul, vreau sa zic ca ambreiajul avea o problema si la un moment dat iti ramanea pedala apasata in podea....lucru ce mi s-a intamplat si in examen dar va explic mai incolo ! 

Soseste domnul politist mai eram eu si o persoana de la teo care trebuie sa de, eu am fost martor la ea si viceversa ! Politistul imi verifica dosarul si i cere instructorului niste acte apoi verifica lumini, lumini care nu functionau pe spate....a dat instructorul niste capace la stop si gata ! Ne-am urcat in masina si politistul mi-a spus ca aceasta serie o sa o preia din spate de la stadion...

Ajungem acolo, dupa 30 de minute ajunge si TEO school cu doamna de 45 de ani ce isi dorea permisul lafel de mult ca mine, odata cu ea si politistul ce imi solicita sa i fiu martor...Ok ! 

Urc in masina un logan, din prima serie bag seama, ma pune sa semnez acea hartie cu greseli o intreaba pe femeie daca ea este in poza si i spune ca atunci cand este gata sa anunte ca sa inceapa examinarea ! Femeia, calma, cu o voce tremurand spune ca e gata isi pune centura porneste motorul lasa frana de mana baga in prima treapta si pleaca de pe loc cu motorul turat excesiv deodata se aude " In urmatoarea intersectie, virati la dreapta" ajungem in intersectie, femeia se asiugra da semnal intra in viraj si puff, moare motorul..."Doamna ! Calmati-va ca nu va mananc nu va fac nimic, din contra daca o tineti asa, os a fie rau pentru dumneavoastra ! Porneste femeia din nou motorul si pleaca, " In urmatoarea intersctie va rog sa mergeti pe drumul cu prioritate " acel drum care vireaga usor la dreapta pentru cine stie...femeia face pe primul drum la dreapta, paraseste drumul cu prioritate si ...tac din gura strang din buci si ma mir ca gaboru' nu spune nimic... " In urmatarea intersectie virati la dreapta" vireaza femeia merge linistita si ok avea obstacole pe drum le depasea fara semnalizare dar le depasa " In urmatoarea intersectie virati la dreapta " femeia se pierde nu vede stada si mai mai ca a intrat pe contrasens, dar a virat la dreapta si nu a pierdut strada... " Doamn ! Recunoasteti intersectia ? " Da ! Este cea prin care am trecut adineauri " eu surprins ma fac interesat de discutie... " Doamna ia aratati-mi cu mana, care este drumul cu prioritate ? "  Eu, in sinea mea am zis gata a traso si pe dreapta a nenorocito... nu a fost sa fie asa pentru ca dansul a fost foarte ingaduitor cu femeia care probbil era la aceasi varsta cu dansul ! A mai puso pe acolo sa faca niste parcari mersul cu spatele si aia a fost ! 

  Am urmat eu femeia se urca in spate, plina de bucurie imi pune mana pe umeri si imi spune : daca eu am luat permisu la cate gafe am facut tu trebuie sa stai linistit ! Eu am strans din buci, inima imi era cat un "purece" se urca domnu politist si imi spune sa pornesc ! Parca cu mine vorbea mai dur... Am plecat de pe loc ma tinut vre-o 20-25 de minute timp inc are m-a examinat aproape total ! Am avut o greseala mare, zic eu, si anume am iesit in intersectie in forma de "T" m-am asigurat din stanga am vazut ca nu vine am inaintat incet catre centrul intersectiei, si in ultimul moment am vazut cum vine un tir in mare graba ! Cea ce m-a facut sa raman pe banda de sens libera, dupa tir au mai trecut cateva masini timp in care am observat un corsa C siun golf 3 ca veneau din stanga si am zis gata am blocat intersectia ma paleste asta dar am avut noroc caci au facut amandoi la dreapta sa le dea dumnezeu sanatate ! Am tras pe dreapta m-a pus sa dau cu spatele specificand " LA FIX O PALMA DE BORDURA SA MENTII LINIA DREAPTA " nu cum i spusese colegei de mai devreme... Am oprit ma pus sa intind mana, observand ca am grave emotii si ca mana imi face ca, cutemurul din 77 ! 

  Astfel, spre nemultumirea mea de rasismul de care a dat dovada deoarece femiii a fst mai ingaduitor, a vorbit mai frumos si a tinut-o mai putin, si cu mine a fost total altceva, am luat permisul, multumind respectuos m-am retras usor am strans mana instructorului care venise cu masina la examen, am uitat necazurile si emotiile provocate si am fugit catre metrou ! 

De maine 29.07.15 sunt sofer cu acte in regula iar vineri plec la mare ! Imi cer scuze pentru greselile gramaticale si de ortografie dar asa am apucat sa scriu ! Nu e nimeni obligat sa citeasca porcaria mea ! 

 

P.S: Cei ce aveti de acum inainte examenul la traseu ! Va urez succes, sfaturi nu va dau pentru ca cine sunt eu pana la urma dar va garantez ca nu o sa fie asa de greu precum va imaginati ! 

0
« Postare mai noua Postare mai veche »

Comentarii 4

Comentează:
Sa il stapanesti sanatos si cat mai putine evenimente neplacute.Povestile despre dobandirea permisului,special traseul sunt intotdeauna savuroase.
Scris pe 30 Iulie 2015, ora 08:42  Răspunde 10
Multumesc frumos !
Scris pe 03 August 2015, ora 22:03  Răspunde 00
Bravo, felicitari! Succes in continuare! Interesanta povestea.
Scris pe 28 Iulie 2015, ora 23:48  Răspunde 20
Multumesc frumos !
Scris pe 29 Iulie 2015, ora 23:29  Răspunde 00
Raportează abuz

SUBIECTE DIN BLOG

ALTE ARTICOLE DIN BLOG