WRANGLER YJ restaurare si modificare
Scris la 09 Decembrie 2014 » Despre Pictorial » 0 comentarii

hai sa mai postam urmatoarea modificare ...FARURILE 

imbunatatirea luminii ... sincer m-a disperat lumina la wrangler de cand l-am luat , dar am zis ca la un moment dat ma voi ocupa si de problema asta si pt ca am avut ceva drumuri lungi de facut si vor mai urma , a venit si momentul asta 

1. primul lucru au fost alte faruri , comandate din SUA , model mai mare decat cele de pe wrangler si cu lupa ... cat face lupa asta fata de unele cu oglinda clasica habar nu am , dar mi-au placut cum arata . am renuntat la sistemul de reglaj electric pt ca sunt mai mari ca si oglinda si mai adanci , deci nu mai aveam loc . a trebuit sa le consturiesc un sistem de prindere si un mecanism de reglaj foarte simplist pe niste bucse de silicon in 3 urechi . la final au iesit chiar foarte bine , imi plac mult mai mult decat cele originale si se incadreaza mai bine in ochelari . ca luminozitate pot sa apreciez un 15-20 % imbunatatire in lumina pe faza scurta si 20-30 % pe vaza lunga . deci e pe drumul bun :)

2. instalatia electrica : jeepul nu are releu pe faruri , ele sunt comandate direct de la butonul din cabina . asta inseamna pierdere de voltaj iar odata cu ea si pierdere din intensitatea luminoasa . partea nasoala e ca pierderea este exponentiala cu scaderea voltajului . am masurat tensiunea pe fiecare far cu motorul pornit : partea stg 11.5 , parte dr 11.8 , incarcare 14.2 pe bornele bateriei ! deci mai bine de 2.5 volti cadere pe fire ! in cazul asta m-am apucat de treaba ... am preluat comanda de la interupator , am legat-o la un releu de faza scurta , siguranta etc si din releu am plecat cu doua fire catre faruri , la fel si faza lunga . cele doua relee le-am bagat in cutiuta originala ca mai aveam 3 sloturi libere si a iesit o lucrare OK , cu trasee ascunse , legate frumos etc ... imbunatire 10-15 % peste nr 1 la ambele faze ! foarte bine ! 

3. in plus ca sa inchei capitolul faruri , am schimbat si becurile cu unele OSRAM SLVERSTAR care ei zic ca ar fi cu pana la 60% mai luminoase ... in realitate eu apreciez un 5-10 % maxim peste faza 2 . 

deci cam asta e cu farurile , in final sunt destul de multumit cu ce am reusit ... depinde cu ce compari :) daca ma uit la cum vedeam cu farurile lui vechi , e diferenta de la cer la pamant ! daca compar cu altceva ... e acceptabil mai ales ca viteza mea de deplasare cu wrangy e cam 100-110 deci nu merg mai repede decat lumina farurilor :)))



0

Comentarii

Comentează:
Raportează abuz