Jurnal de bord 14 articole

Scris la 01 Octombrie 2016 » Despre Consumabile » 0 comentarii
Schimbat ulei plus filtre.Ulei Ford Formula F 5W30,filtru motorina Bosch,filtre aer,ulei si habitaclu Mann.O inspectie fugara a relevat o planetara cu joc dar asta va fi obiectul unei interventii viitoare. vezi tot »
Scris la 29 Martie 2016 » Despre Consumabile » 0 comentarii
Si veni si vremea mai calda.Am tot amanat da am ajuns la nr de km asa vreu nu vreu am bagat masina la doctor.Programate au fost schimbul de ulei motor cu Ford Formula F 5W-30,filtru motorina Bosch,filtre de ulei si aer Mann si filtru de habitaclu Mahle(n-am aer conditionat deci merge unul ieftin aici).Tot programat,schimbat placute de frana fata si saboti frana spate plus schimbat complet lichidul de frana in toata instalatia.ici am mers pe ATE la toate.Neprogramatele... vezi tot »
Scris la 29 Decembrie 2015 » Despre Intretinere » 0 comentarii
In urma faptului ca am sesizat o mica balba la pornire dimineata am zis sa merg sa verific bujiile incandescente.Aveau doi ani.Zis si facut.Am mers la doctor,verificare,una din ele era cam pe duca.Deci am schimbat tot setul.Toate bune,cand sa pornesc,hic,hic..nu prea se dadea dusa.Masoara bateria,6 volti.mmm.Masoara alternatorul,14,4 volti.Deci..am comandat baterie.Vechiul Rombat de 65 ah cu 640 la pornire a cedat la 10 zile de la terminarea garantiei.Nu am mai fost... vezi tot »
Scris la 13 August 2015 » Despre Evacuare » 0 comentarii
Tineam de ceva timp sa ma ocup de turbina pt ca masina incepuse sa fie mai lenta.Am prins ocazia unei zile libere si am dus-o la garaj.Pt ca nu imi place sa ma tot carutez pe la mecanic am bagat pachet mai mare.Schimbare amortizoare plus curatat sistem de evacuare.S-a inceput cu demontarea turbinei,apoi a Egr-ului.Nu erau prea murdare,surprinzator,intrucat ma asteptam la dezastre nefiind demontate niciodata.Au fost curatate,degresate,deprafuite,si remontate.A pornit la... vezi tot »
O reamprospatareO reamprospatare
Scris la 10 Iulie 2015 » Despre Consumabile » 0 comentarii
Am facut revizia de 225.000 km.S-au folsit aceleasi repere ca de obicei.Ulei de motor Ford Formula F 5W-30 sintetic,filtru de ulei Mann,filtru de combustibil Bosch,filtre de aer si habitaclu Mahle.Pret consumabile 390 lei,manopera 49 lei.Timp de manopera 2 ore. vezi tot »
Scris la 12 Iunie 2015 » Despre Tuning exterior » 0 comentarii
Munca de chinez bătrân.:). Am demontat lampile spate, dat jos soclurile,curăţat locasurile lămpilor, curăţat contacte, becuri, carcasa exterior si interior prin găurile de la becuri, (chin si jale):). Apoi lubrifiat garniturile de cauciuc la fiecare lampa plus cea de stop de pe usa,aplicat vaselina soft pe filet la şuruburile de prindere din plastic si dacă tot eram murdar, solutie de piele si chedere pe fiecare furtun in motor pe unde a încăput mâna. vezi tot »
puţină întreţinerepuţină întreţinere
Scris la 06 Mai 2015 » Despre Piese de schimb » 0 comentarii
Din nou cheltuieli.Doua anvelope Nokian Line profil de vara ca sa am setul complet,doua lampi iluminare numar de inmatriculare si din nou o bieleta antiruliu,a patra deja.Anvelopele 265 lei pe buc,lampile 150 lei ambele ,bieleta 170 lei manopera gratuita. vezi tot »
Scris la 13 Martie 2015 » Despre Piese de schimb » 0 comentarii
Dupa 6 ani si ceva mii detone de marfa transportate a venit vremea sa ingrijesc magarusul si sa ii redau sprinteneala .Asa ca am luat doua zile de pauza si am dus-o la doctor.S-au schimbat urmatoarele repere.Bucsi capete arcuri,bucsi bara de torsiune,bielete antiruliu si amortizoarele.bucsile si bieletele sunt Lemforder,amortizoarele Sachs.De asemenea un tampon de protectie arc lamelar si capacul de la priza de tractare ca de..sarise. vezi tot »
Suspensie Spate.Suspensie Spate.
Scris la 13 Februarie 2015 » Despre Consumabile » 0 comentarii
Ieri am schimbat filtre si uleiuri.S-au folosit urmatoarele repere-pt motor ulei Ford Formula F 5W-30 5,6 lt.Filtru ulei Mann,filtru de aer Mahle,filtru de habitaclu Kengst,filtru de combustibil Bosch.Aditional am efectuat si schimb ulei de cutie de viteze cu Castrol Syntrans Transaxle 75w-90. vezi tot »
Revizie 210.000 km.Revizie 210.000 km.
Scris la 25 Octombrie 2014 » Despre Anvelope » 0 comentarii
Intrucat nu stiu cand va incepe sa ninga sau sa inghete am schimbat azi anvelopele.Nokianurile line-urile de vara au intrat la conservare dupa spalare si verificare uzura si au intrat la munca Nokianurile WR D3 iarna aflate la al doilea sezon.Uzura anvelope de vara 2mm la 10.000 km rulati. vezi tot »
Scris la 19 Octombrie 2014 » Despre Pur si simplu » 2 comentarii
Cu bune si rele a ajuns magarusul si la 200.000 km.Si ma bucur ca au fost mult mai multe bune decat rele.E o masina foarte fiabila dupa 6 ani de chin pe drumurile romanesti ,dupa multa munca si multe incercari,magarusul asta m-a dus peste tot fara sa dea gres,nu s-a poticnit niciodata,nu a avut probleme majore,nu a fost recalcitrant.E doar o duba dar nu pot sa nu ma simt mandru cu forduletul meu loial. vezi tot »
Am trecut si pragul asta
Scris la 05 Septembrie 2014 » Despre Piese de schimb » 0 comentarii
In urma shimbarii rulmentului care urla in nestire,brusc s-a facut liniste in masina si am inceput sa aud si alte zgomote neplacute.De data asta pe partea dreapta,troncaneli urate in drum cu macadam si neregularitati frecvente.Pe soseasi la speed bumper nu facea urat ,dar in viraj stanga se simtea o trepidatie in roata dreapta.Deci la doctor din nou.Diagnostic-bieleta de directie pe care am schimbat-o la 140.000 km.A rezistat cam 50.000,acum era ruginita si... vezi tot »
Scris la 28 August 2014 » Despre Piese de schimb » 0 comentarii
Astazi am schimbat rulmentul stanga fata,e al treilea,se pare ca masina asta are un apetit pentru ei.Am pus un SKF produs in Romania,sper sa nu il mai rontaie si pe asta asa de repede.Se pare ca exista o fanta de scurgere a diferitelor impuritati adunate pe drum si mai ales de pe camp unde natura meseriei ma forteaza sa bag masina.Recomandare-la fiece spalare sa se insiste pe interiorul rotilor. vezi tot »
Scris la 20 August 2014 » Despre Consumabile » 0 comentarii
A venit si momentul urat in care se baga bani in masina.Martea neagra.lol.Schimb ulei motor,Ford Formula F 5W30,Filtru ulei MANN,filtru aer Bosch,filtru habitaclu Mahle,filtru motorina Bosch.Asta fiind revizia de 195.000 km programata.Apoi neprogramatele.Schimb kit distributie pt ca nu am avut incredere in reprezentanta si bine am facut.Curea Continental,role INA.Curea accesorii Contitech rola INA.Jante otel KFZ ,anvelope Nokian Line 195/65/15 momentan doar fata a... vezi tot »