A folosit cineva CERATEC Liqui Moly, Dura Lube, etc? Daca da, va rog pareri.
Scris la 23 Mai 2013 » Despre Planuri de viitor » 7 comentarii

La ultima vizita la mecanic, acesta mi-a sugerat sa schimb de pe Mobil 1 pe Castrol Magnatec (un ulei intr-adevar ok pentru Barchetta) si sa adaug in motor Ceratec de la Liqui Moly. Am tot citit si studiat problema, nedorind sa aduc mai multe dezavantaje motorului decat a capatat dupa 118000km.

photoDaca aveti experiente proprii cu aditivii de ulei motor, v-as fi recunoscator sa le impartasiti! 

Practic mecanica si din experienta cheia sta in schimbat uleiul cat mai des (personal nu schimba mai tarziu de 5000km) DAR...cu aditivii e alta mancare de peste, fiecare cu rolul lui (detergenti, inhibatori, etc).

Va multumesc anticipat!

Data evenimentului: 23 Mai 2013
Kilometrajul masinii: 118000 km


2

Comentarii 7

Comenteaza:
Login pentru a comenta
LiquyMolly MOS2 e cel mai bun aditiv. L-am folosit si-l folosesc de zeci de ani buni, indiferent de masina sau uleiul folosit (mineral, semisintetic sau sintetic pe dacii sau hyundai).
La testele facute mi-a rezultat un consum de motorina (sau benzina) cu cca. 4-5% mai mic dupa aditivare (in aceleasi conditii de testare - mers constant cu 90km/h pe drum orizontal-autostrada)
Singura problema e sa te obisnuiesti cu culoarea neagra obtinuta dupa adaugare, care-ti da impresia de ulei uzat :)
Dupa aditivare cu MOS2 schimburile le-am facut chiar dupa un nr. de km. cu 20-25% mai mare decat cel recomandat de producator.
Actualmente il folosesc la Hyundai Accent 1.5 crdi cu VGT (variable geometry turbine) deci e foarte eficient si la motoarele cu turbo.
Se poate adauga cu efecte excelente si la uleiul din cutia de viteze!!
Folosit la uleiul de motor si la cutia de viteze veti observa o reducere a zgomotelor produse de lagare si transmisii, precum si un comportament mai bun general al masinii.
Scris pe 30 Aprilie 2018, ora 01:29  raspunde 00
Despre scaderea de combustibil nu pot spune mare lucru intrucat merg mai sportiv cu masina si nu am observat o scadere sau o crestere semnificativa de combustibil. Acelasi lucru pot spune si despre modul in care se incalzeste motorul. Unii zic ca se incalzeste mai greu altii mai repede. Nu am observant diferente in acest sens. Despre consumul de ulei... a ramas acelasi la 15.000Km cca.200ml.Despre cresterea de putere...nu imi dau seama pt.ca nu am fact un test dyno sa vb. concret. Singura diferenta ramane zgomotul motorului care este clar mai mic, (apropape 5db mai putin dupa folosirea aditivului) deci undeva probabil ca frecarea este mai mica (motorul este TDI PD unul zgomotos de fel). In rest numai de bine il folosesc si il voi folosi si in continuare.
Scris pe 20 August 2013, ora 18:48  raspunde 00
Folosesc Ceratec de aproximativ 45.000 Km la un seat Ibiza diesel in combinatie cu un ulei sintetic 5W40. Desi producatorul spune ca un tratament are effect de pana la 50.000km eu am pus la fiecare schimb de ulei (adica la fiecare 15.000km). Personal nu pot spune ca face ceva rau intrucat il folosesc de ceva timp pe o masina cu chiptung. Inainte de a-l folosi cat si dupa am facut niste masuratori cu un sonometru in aceleasi conditii ( temperatura exterioara, motor rece, motor cald, etc) si am obtinut o scadere a zgomotului motorului cu cca.5db. Deci, nu este placebo si ceva face. Despre scaderea c
Scris pe 20 August 2013, ora 18:33  raspunde 00
Eu folosesc duralube la cutie si motor, si senzatia e ca nu mai lucreaza fier pe fier, mi-a placut mult cum lucreaza cutia, la motor, observ mai putin, dar din prima am vazut ca totul merge mai lin la el.
Scris pe 24 Mai 2013, ora 11:51  raspunde 10
Salut
Am achizitionat METABOND GOLD.Zilele astea am sa-l bag in motor si am sa-ti impartasesc primele impresii!
Scris pe 01 Iunie 2013, ora 20:38  raspunde 10
nu stiu exact ce e recomandat pentru motorul tau, pot sa spun ca Magnatec este gama de jos de la Castrol. Il poti folosii linistit atat timp cat schimbi uleiul la 5000. eu sincer am evitat firma Castrol pt ca nu vroiam sa risc sa pun in motor vreun ulei contrafacut. Legat de aditivi, am folosit la un moment dat unul pe baza de teflon, de la o firma cunoscuta, nu cred ca mi-a influentat in nici un fel motorul, numai buzunarul. in momentul de fata folosesc Mobil 1 5w50, e de departe cel mai bun ulei, din ce am folosit eu, am trecut prin: GM,Mobil,Repsol,Selenia,Prista. Am de gand sa mai incerc si Motul si Revanol.:))
Scris pe 24 Mai 2013, ora 11:46  raspunde 00
depinde ce motor ai! sunt care din fabrica vin cu Castrol, daca era asa prost nu se mai punea;)
Scris pe 01 Iulie 2013, ora 21:12  raspunde 00
Raporteaza abuz
E-mail
Motivul raportarii *