ULEIUL DE MOTOR IEFTIN POATE FI DE FAPT EXTREM DE SCUMP

Scris la 28 Decembrie 2014

In majoritatea cazurilor, sunt diferente mari intre uleiuri ieftine si uleirile scumpe. Uleiurile mai scumpe sunt in general mai stabile, mai rezistente la oxidare, ofera protectie mai mare, prin faptul ca contin aditivi superiori.

Aditivii sunt ceea ce modifca proprietatile uleiului pentru performanta maxima. Uleiurile ieftine au in, mod normal, aditivare de baza, minima si nu sunt recomandate pentru 90% din autoturisme pentru folosinta pe timp indelungat.

Faptul ca motorul nu se opreste sau nu suna bine, nu este un semn ca uleiul se potriveste. Daunele produse de uleiurile ne-adecvate sau de calitate inferioara, se formeaza incet dar sigur. Sfatul oricarui fabricant, este ca indiferent de bugetul tau, sa faci un efort si sa cumperi uleiuri cu cele mai inalte performante posibile, deoarece uleiurile ieftine pot ajunge sa te coste foarte foarte mult. Uleiul prost poate duce la daune de peste 2000 EURO la fiecare 2 ani de functionare a masinii, daune care in mod normal nu s-ar fi intamplat decat la peste 10 ani.

Multi consumatori atribuie acele daune benzinei sau motorinei, sau drumurilor, sau oricaror altor motive, dar cu exceptia faptului ca a cumparat ulei de cea mai proasta calitate posibila timp de 2 ani si i-a distrus motorul. In 2 ani ai pus in masina in medie 20 de litri de ulei care a cauzat daune de peste 2000 Euro. Deci ai platit peste 100 Euro/litru de ulei. Plateste inca 10-15 lei pe litru si cumpara cel mai bun ulei de astazi, Polytron cu Certificat de Conformitate RAR-OCP nr. 4129. 

0

Comentarii

Comentează: