Vacanta in Bucovina
Scris la 12 Octombrie 2015 » Despre Altele » 2 comentarii

Am inceput vacanta duminica, deplasarea pe Cheia-Tusnad-M.Ciuc-Toplita-Poiana Largului-Vatra Dornei, 480 km, harta google ma trimitea prin Bilbor, noroc ca am intrebat in Toplita, au zis ca drumul este doar pentru tractorele cu care cara baietii lemn, cam 10 km, in rest este ok. Pai cum sa incurci lucrurile, sa vada lumea cum se taie padurile, poate ne este mila si incepem sa plingem.

Aici orasul arata prafuit, imbatrinit, fara vlaga, ca orice oras in care tot ce a fost fabrica a fost distrusa si carata la fier vechi. Singurele care mai merg sint taierile si constructiile, haotice, fara nici un dumnezeu, fara  aspect, traditie, sau bun simt legate de amplasare sau dimensiuni si majoritatea nefolosite. Asa isi ingroapa banii concetatenii nostri care lucreaza afara, in schimb nu am vazut ca de altfel pe tot traseul, nici o investitie folositoare, o plantatie de pomi fructiferi, un grajd plin de oi sau vaci, chestii folositoare.

Cred ca singurul lucru care tine zona este turismul, care are la baza complexul de tratament Bradul-Calimani, manastirile, peisajele incredibile (Valea Bistritei, TranRarau, Pasul Mestecanis, etc). Drumurile sint in general in stare buna, dar principalele artere de acces sint distruse: Valea Bistritei, Iacobeni-Moisei, Poiana Largului-Bicaz.

 

 

Costuri: 2000 Lei
Data evenimentului: 04 Octombrie 2015
Kilometrajul mașinii: 1500 km


0

Comentarii 2

Comentează:
Imi place ca ai lasat numerele de concurs pe ea :)
Eu nu am ajuns in Bucovina - frumoasa zona!
Scris pe 13 Octombrie 2015, ora 18:14  Răspunde 00
Dupa mine Bucovina merita cel putin o saptamina de explorare, are cel mai mare potential turistic din tara, sint atitea obiective incit nu stii care este mai important, eu vin in fiecare an dar inca nu stiu tot, de exemplu acum am descoperit Trans Rarau doar partial pentru ca era ceata si ploaie.
Apoi drumul prin secuime este de vis, sosele ca masa, peisaje, orase cu multa istorie si arhitectura, oameni primitori, amabili, deschisi, recomand Gheorgheni, Toplita, Odorheiul Secuiesc, Tg. Secuiesc, Balvanios, Tusnad, aproape ca nu pot face o ordonare.
Scris pe 13 Octombrie 2015, ora 22:16  Răspunde 00
Raportează abuz