Circuit prin tara catre Baile Herculane, prima iesire mai lunga
Scris la 07 Octombrie 2018 » Despre Calatorii » 0 comentarii

In fiecare an toamna si primavara facem cite o saptamina de refacere in statiunea Baile Herculane, toamna cu masina de obicei in octombrie, primavara in mai cu motocicleta. Anul acesta a fost rindul Mercedesului C 180, dupa ce anul trecut am fost cu Porsche 944. Aceasta masina este facuta pentru drumuri lungi, este comada, spatioasa, manevrabila, are consum redus si aspect de masina eleganta.

Traseul ales a fost clasic pina la Deva, pe drumul vechi, fara autostrada, noua nu ne place, vrem sa vedem lumea acasa la ea, prin sate, pe cimpuri, dar nu ne-am asteptat sa fie asa de rele drumurile catre Timisoara. Am mers in paralel cu noua autostrada pe niste coclauri, pe drumuri distruse si denivelate, inguste, pline de tiruri. Asta pina la Margina, de unde am intrat pe autostrada, plictisitoare dar am recuperat din timpul pierdut pina aici.

Timisoara a fost aglomerata, am trecut si ne-am dus catre Voiteg-Bocsa-Resita, ne oprim si ne cazam in Valiug. Dimineata urcam catre Semenic, o statiune fantoma, parasita, inbatrinita, nu ajuta nici drumul de 8 km care este distrus de apa si carausi de lemn. Apoi caborim catre Garina-Slatina Timis, drumul este o frumusete, asfalt perfect, dar pe alocuri apa din ploile din primava-vara a distrus terasamentul. In Slatina Timis aceleasi ape a facut ravagii, au adus pietre si au inundat strazile, iar efectele se vad peste tot.

Drumul catre Baile Herculane aste foarte bun dar aglomerat, plin de tir-uri. Ne cazam la Hotel Ferdinand si intram in programul de 5 zile de tratament, avem noroc de vreme buna, calda, facem zilnic plimbari in jurul localitatii.

La intoarcere mergem pe drumul cunoscut, catre Godeanu-Baia de Arama-Tg.Jiu-Rm. Vilcea-Pitesti-Tirgoviste-Ploiesti. Lacul Prisaca este foarte scazut, nu a plouat de peste 2 luni, iar drumul dupa coada lacului pina la intersectia cu Cerna Sat este distrus, asfalt cu gauri si denivelat, dupa aceea drumul este excelent pina la Baia de Arama.


Aici cotim la dreapta sa vedem Podul lui Dumnezeu, o minune a naturii, se gaseste in Ponoarele, la 5 km de Baia de Arama, un fenomen carstic impresionant. Mai departe, in drumul catre casa ne abatem catre Baile Govora, o statiune de renume la fel ca Baile Herculane, acum in curs de reabilitare, multe hoteluri, unele renovate, dar cu pretentii foarte mari, de 4*, cam exagerat, dar posibil ca oltenii asa cum ii stim sint foarte pretentiosi si plini de bani, noua nu ne plac asa multe stele.

A fost o excursie reusita, am vazut locuri noi, frumoase, pe o vreme excelenta pentru luna octombrie, alta data in aceeasi perioada am prins la intoarcere zapada, acum putea sa facem deplasarea si cu motocicleta, a fost utila si placuta.

Costuri: 2000 Lei
Data evenimentului: 07 Octombrie 2018
Kilometrajul mașinii: 1350 km


0
« Articol mai nou Articol mai vechi »

Comentarii

Comentează:
Raportează abuz